Full Stack Development is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar de ontwikkeling van beide de front-end en back-end van een applicatie of website. De front-end is wat de gebruiker ziet en mee interacteert. De back-end daarentegen, is wat de servers en databases aanstuurt. Een Full Stack Developer is iemand die bekend is met beide aspecten van ontwikkeling en in staat is om een volledig werkende applicatie of website te ontwikkelen, van de gebruikersinterface tot de achterliggende databases.
Front-end development is de ontwikkeling van de gebruikersinterface van een website of webapplicatie. Het omvat het ontwerp, de opbouw en de interactieve functies die zichtbaar zijn voor de gebruiker in hun webbrowser. Front-end developers werken met technologieën om de look en feel van een website te creëren en te implementeren, en om interactieve functies toe te voegen zoals navigatie, formulieren en media. Het doel is om een gebruiksvriendelijke en responsieve gebruikersinterface te creëren die een goede gebruikerservaring biedt op verschillende apparaten en schermgroottes.
Middleware development is een term die soms gebruikt wordt om te verwijzen naar de software-ontwikkeling van de componenten die zich bevinden tussen de front-end en de back-end van een toepassing. Middleware development richt zich op de componenten die zorgen voor de communicatie tussen de front-end en de back-end, zoals APIs en microservices. Dit omvat onder andere het ontwikkelen, testen en onderhouden van deze componenten. In feite kan middleware development worden beschouwd als de "verbindende schakel" tussen de front-end en de back-end en zorgt voor de juiste gegevensoverdracht en integratie tussen deze componenten.
Back-end development is de discipline van softwareontwikkeling gericht op de server-side van een applicatie. Het omvat het ontwerpen, bouwen en onderhouden van de achtergrondsystemen die de functionaliteit van een website of toepassing mogelijk maken, zoals databases, servers, api's en toepassingslogica. De back-end is niet zichtbaar voor de eindgebruiker en is bedoeld om de gegevens en functionaliteit te leveren die door de front-end worden gebruikt, zoals het verwerken van formulieren, het verkrijgen van gegevens uit databases en het genereren van pagina's die op verzoek van de gebruiker worden geladen.
Software Development is het proces waarbij software wordt ontwikkeld. Dit omvat de ontwikkeling van computerprogramma's, mobiele apps, websites en andere digitale systemen. Het proces omvat verschillende fasen, zoals onderzoek, ontwerp, programmeren, testen en onderhoud. Software developers werken samen met andere teamleden zoals projectmanagers, ontwerpers en testers om producten te creëren die aan de eisen van de klanten voldoen. Het doel is om effectieve en efficiënte software te ontwikkelen die gebruikers helpen om hun taken gemakkelijker te volbrengen.
Database Development is het proces van het ontwerpen, creëren, implementeren en beheren van databases. Het omvat het definiëren van de structuur van de database, het opzetten van tabellen, relaties en indexen, en het schrijven van codes om gegevens op te slaan, te bewerken en op te vragen. Het doel is om een efficiënte en schaalbare database te creëren die voldoet aan de specifieke behoeften van een organisatie of toepassing. Databaseontwikkeling is een belangrijk aspect van veel software-ontwikkelingsprojecten, omdat een goed ontworpen database de basis vormt voor het beheren van grote hoeveelheden gegevens en het verbeteren van de prestaties van de toepassing.
DevOps is een filosofie en set van praktijken die richt op het verbeteren van de samenwerking en communicatie tussen de ontwikkelaars en beheerders van software-systemen. Het doel is om het continu leveren, testen, en deployen van software te versnellen en te verbeteren, en om een snellere tijd-to-market te garanderen. Dit wordt bereikt door het automatiseren van de verschillende stappen in de softwareontwikkeling- en distributieketen en het integreren van de beheer- en ontwikkelingsactiviteiten. Hierdoor wordt de communicatie en samenwerking tussen teams verbeterd en kunnen veranderingen snel en efficiënt worden geïmplementeerd en beheerd.
Al onze Front-end Development die wij ontwikkelen wordt afgeleverd met de volgende kwaliteit garanties.
Dit betekend in dat de HTML code 100% foutloos is en de code geöptimaliseerd is voor zoekmachines (SEO).
Dit betekend in dat de CSS code 100% foutloos is en de code geöptimaliseerd is voor zoekmachines (SEO).
Dit houd in dat we de laadtijd geöptimaliseerd hebben en ervoor zorgen dat alles snel en soepel loopt. Er wordt gebruik gemaakt van externe files om onder andere het bezoek te meten, hierdoor is een 100% score niet altijd haalbaar omdat we geen invloed hebben op deze files. Wel garanderen we een minimale score van 90%, maar uiteraard stoppen we hier niet en gaan we voor de hoogst haalbare score.
Dit houd in dat we de front-end volledig responsive hebben gemaakt en dat het is geöptimaliseerd voor de weergave op mobiel, tablet, laptop en desktop.
Mocht er na oplevering toch een mierennest (bugs) opduiken, dan word dit natuurlijk kosteloos opgelosd.